Sankt salsa
Svettiga och eldheta
\'ast i hamnen
sprutar som svetsgnistor
ur dimman och fargglada
tongangar dansar vi till
och klammer med dorren
den kraftfulla bathornstungan
av passion
som tystnar
och stanger.

Du och morgonen
och jag
oppnar ett instangt,
gammalt kallt forrakt
och fromma torra lappar formar
psalmer som gjutit svard
och nyckel 106.

Jag skrattar och langtar
innerligt mycket
tillbaka till dig.  
Bjorn Axelsson
1981 - ...


Ljóð eftir Bjorn Axelsson

Sankt salsa
Dansa!
Moscow disco