Dansa!
Hjartat slar som sambatrumman
tarar pianoslingan
nerför kinden,

i bröstet skriker tusen trumpeter
för full hals i kör
med magen som förstarkare,

nar jag ensam borde fira sjalvstandighet,

exploderar huvudet som en konfettibomb

och sambatrummans slag fortsatter
uppmuntrande att sla
karleksdansens sariga fötter.  
Bjorn Axelsson
1981 - ...


Ljóð eftir Bjorn Axelsson

Sankt salsa
Dansa!
Moscow disco