Vi glemmer at lytte.
Har du set stjernerne
på himlen om natten?
Hvis du lytter
kan du høre dem synge.
-KAN DU? -
En sang kun for dig.
Det er godt
for sjælen -
at lytte på stjernerne.
Jeg ville gerne forstå
hvad de siger -
til hinanden.
Om os -
de fjollede mennesker.
- Måske.-

Har du stået oppe
på et fjeld og lyttet til vinden?
Enten er den
så stille ,
strejfer forsigtigt
din kind
og hvisker blidt
i dine ører
eller den kommer susende
og brøler som en løve.
Den ligner vores indre,
vores sind
eller følelsesliv.
Har du siddet imellem
to andre og prøvet
at deltage i deres samtale?
De har så travlt
med at snakke
om sig selv og deres
interesser.
De lytter kun
på sig selv.
Sådan er vi mennesker,
vi lægger ikke mærke
til andre men os selv.
Vi glemmer at lytte.

 
Jona Ryan
1955 - ...


Ljóð eftir Jonu Ryan

Gjöf
Ljóð eru...
Min bedstefar
Dagur kviknar.
Heimsókn um kvöld
Vi glemmer at lytte.
Heimþrá
Ljósið mitt
Ventetid
Kolrugluð ást.
Bestu skáldin
Jeg vil hjem
Sem betur fer
Vinnan mín og eldri borgarar
hjartasár
Du er den...
Blómið
Ef allt er dimmt..
Töfrandi nætur
Í draumi..
Einkennilegt..
Djúpin
Angist þín
Så...naiv
Nyt liv
Hálar brautir
Hrópandi sál
Frónar óður
Kaldhæðnin
Strönd minninganna
Þú sjálf
Eitt andartak
Gamle dage
Það er vaknað
Hafsins hugarheimur
Harpen er i himmelen
....og þó
han døde i går
Hvað skal velja...
smakkast illa..
lykillinn
Hvenær?
Hve fögur er nóttin....
Hækur.
Far vel veröld
Óskin...
Jólakveðja
ég veifaði hjartanu......
Þú